دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

آمادگی دانشگاه‌ها برای تحقق شعار سال/ مبلغ قرارداد‌های ارتباط با صنعت ۳۷ درصد رشد یافت 

آمادگی دانشگاه‌ها برای تحقق شعار سال  مبلغ قرارداد‌های ارتباط با صنعت ۳۷ درصد رشد یافت 
مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم گفت: با توجه به شعار امسال، آمادگی جدی دانشگاه‌ها برای همکاری و مشارکت در بهبود شرایط تولید وجود داشته و امیدواریم با برنامه‌ریزی مناسب شاهد تحقق این امر باشیم. 
کد خبر : 904739

محمدسعید سیف مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره وضعیت قرارداد‌های ارتباط دانشگاه‌ها با جامعه و صنعت اظهار کرد: ارتباط دانشگاه‌ها با جامعه و صنعت موضوعی است که در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، آمار‌های موجود در خصوص قرارداد‌های ارتباط صنایع و دستگاه‌های اجرایی با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور رشد مناسبی را طی این سال‌ها نشان می‌دهد. 

وی افزود: سال‌های اخیر تفاهم نامه‌هایی میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی امضا و همکاری‌های خوبی آغاز شده که نتیجه آن واگذاری پروژه‌های تحقیقاتی به مراکز علمی، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور بوده است.

سیف تصریح کرد: اعضای هیئت علمی به عنوان مجری اصلی این پروژه‌ها نقش تأثیرگذاری در به حرکت درآوردن چرخه ارتباط با صنعت و اقتصاد کشور ایفا کرده‌اند. با وجود این تحولات، آمار‌های حاصله نشان از کم بودن تعداد قرارداد‌های کلان دانشگاه‌ها با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی به نسبت دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها دارد. به عبارت دیگر هنوز هم از ظرفیت دانشگاه‌ها به خوبی استفاده نشده است و می‌توان انتظار رشد بسیار بیشتری را در آیند‌های نزدیک داشت. در حال حاضر نسبت تعداد قرارداد‌ها به اعضای هیئت علمی حدود نیم است، یعنی هنوز هم بسیاری از اعضای هیئت علمی به صورت مستقیم در اجرای این قرارداد‌ها مشارکت ندارند. 

مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم ادامه داد: در این راستا تدوین و ابلاغ طرح تحول همکاری دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی و فناوری با جامعه و صنعت، شناسایی و مستندسازی دستاورد‌های ویژه و منحصربه‌فرد دانشگاه‌ها در حوزه ارتباط با صنعت و دانشگاه در سال‌های اخیر به صورت مستمر و سالانه، توسعه و ساماندهی دوره‌های مهارت آموزی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در جهت افزایش توانایی دانش آموختگان و تسهیل در اشتغال آنها، رصد اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی، حمایت از ایجاد ساختار‌های هدایت شغلی و کاریابی تخصصی در دانشگاه ها، از جمله برنامه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور افزایش ارتباط با جامعه و صنعت در سال‌های اخیر بوده است. 

سیف بیان کرد: از سوی دیگر ساماندهی و توسعه قرارداد‌های کلان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی و همچنین آسیب شناسی مستمر مسائل و مشکلات حقوقی و قانونی دانشگاه‌ها در قرارداد‌های همکاری با صنایع و دستگاه‌های اجرایی کشور و تلاش در جهت رفع آنها از طریق قوانین و راهکار‌های مناسب گام‌های مهمی بوده است که با همکاری دانشگاه ها، وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برداشت شده است. همچنین ضروری است، در مجلس شورای اسلامی نیز این مبحث بیش از پیش مورد توجه واقع شود و ظرفیت‌های قانونی لازم برای این همکاری‌ها توسعه یابد. 

مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم ادامه داد: بر اساس نتایج به دست آمده، تعداد قرارداد‌های ارتباط دانشگاه‌ها با صنعت و جامعه در حال اجرا به ۱۱۲۱۲ قرارداد در سال ۱۴۰۲ رسیده است، این در حالی است که مبلغ این قرارداد‌ها در این سال به ۵۸۰۹ میلیارد تومان رسیده که نشان از رشد ۳۷ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ دارد. همچنین تعداد اعضای هیئت علمی مجری این قراردادها، ۵۸۴۳ مورد بوده است.

سیف درباره تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردمی» در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: با توجه به شعار سال جاری نیز آمادگی جدی دانشگاه‌ها برای همکاری و مشارکت در بهبود شرایط تولید وجود داشته و امیدواریم با برنامه ریزی مناسب شاهد تحقق این امر باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب